2012-02-10 13:23:19• hírek • Póti Orsolya

Nagy sikernek örvendett az Aurae duó koncertje

Nagy sikernek örvendett az Aurae duó koncertje Február 9-én Brahms-estnek adott otthont a Szatmárnémeti „Aurel Pop” Zene- és Képzőművészeti Líceum díszterme. Ez alkalommal az Aurae duó – Liviu Cernat és Ovidiu Parjol – szórakoztatta a nagyérdeműt.

Az Aurae Duó négy évvel ezelőtt, Gyulafehérváron alakult meg Liviu Cernat brácsás és Ovidiu Parjol zongoraművész kezdeményezésére. A zenészek eddig főként Fehér megye kulturális életét színesítették koncertjeikkel, de az utóbbi időben felmerült bennük az a gondolat, hogy érdemes lenne más városokban is kamatoztatniuk tehetségüket.

„A gyulafehérvári zenelíceum tanárai lévén mélyen kivesszük részünket a város kulturális életéből. A duót 2008-ban alakítottuk, bár már gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Úgy érzem, hogy egy nagyon összeszokott csapatot alkotunk.” - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Ovidiu Parjol.

A páros turnéja Szatmárnémetiből indult a február 9-i Brahms-esttel, ami a „Dinu Lipatti” Filharmónia közreműködésével jött létre. A koncertnek a szatmári művészeti líceum díszterme adott otthont, amely szinte teljesen megtelt a szatmári zenekedvelőkkel. A koncerten Johannes Brahms kamarazenéjének kései gyöngyszeme, a Két szonáta brácsára és zongorára című műve csendült fel.

Az előadóművészekről bővebben ide kattintva olvashatnak.

...

Aurae Duo: Liviu Cernat, Ovidiu Parjol

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: